ΧΩΡΙΟ

ΧΩΡΙΟ

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

"ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ"

Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι του χωριού και μάλιστα παραμονές Χριστουγέννων παρέμειναν για  μέρες χωρίς πόσιμο νερό .Πάνω απο την πλατεία το νερό στις βρύσες των σπιτιών ήταν σχεδόν ανύπαρκτο,ενώ κάτω απο την πλατεία η πίεση του νερού ήταν πολύ χαμηλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω οτι η στάθμη του νερού της γεώτρησης που υδρεύει το χωριό κατέβηκε στα χαμηλότερα επίπεδα απο ποτέ,σχεδόν στέρεψε.
Λόγω των Χριστουγέννων οι ανάγκες για νερό ήταν αυξημένες με τους κατοίκους και τους επισκέπτες που ανέβηκαν στο χωριό για τις γιορτές να αγανακτούν.
Καλούμε την δημοτική αρχή να δώσει ένα τέλος στο μαρτύριο αυτό που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Ζελίου,οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ηλικιωμένοι και ανήμποροι να κουβαλήσουν νερό που δεν είναι καν πόσιμο απο τις υπαίθριες βρύσες του χωριού.
Ως Σύλλογος κάνουμε μια απλή αναφορά στο συμβάν και για το θέμα αυτό θα επανέρθουμε τις προσεχείς ημέρες.



ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ "ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΖΕΛΙΑΝΑΙΩΝ"

Ο "Σύλλογος Απανταχού Ζελιαναίων" προσκαλεί ολα τα μέλη του και μη,στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12.00 στα γραφεία του Συλλόγου Γ' Σεπτεμβρίου 13 6ος Οροφος.



Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ο Δ.Σ του Συλλόγου Απανταχού Ζελιαναίων σας εύχεται καλά Χριστούγεννα,με υγεία,ομόνοια και χαρούμενες στιγμές δίπλα στα αγαπημένα σας πρόσωπα..





Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ




Απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών ο Πολυχρόνης Πολυχρόνης του Χαραλάμπους.

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Επίσης συλλυπητήρια στους οικείους του εκφράζει το Δ.Σ. του ΠΑΝΖΕΛΙΑΚΟΣ Α.Ο. καθότι υπήρξε ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) της ομάδας.

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

1ο ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΖΕΛΙΑΝΑΙΩΝ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΖΕΛΙΑΝΑΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ 1ο ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-10-2017 ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 23.00 ΣΤΟ KAFE/CLUB V-GASP ΟΔΟΣ ΤΡΑΛΛΕΩΝ 143 ΓΑΛΑΤΣΙ.

ΕΙΣΟΔΟΣ : ΔΩΡΕΑΝ.
ΤΙΜΗ ΑΠΛΟΥ ΠΟΤΟΥ :  6.00 ΕΥΡΩ.
ΤΙΜΗ ΑΠΛΗΣ ΦΙΑΛΗΣ : 60,00 ΕΥΡΩ.




ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗ ΜΑΣ

Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών η Αικατερίνη Αγγελή σύζυγος Ιωάννη και μητέρα του προέδρου της κοινότητας Ζελίου Αγγελου Αγγελή στις 4/10/2017.





Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια στους οικείους της.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την πρώτη συνεδρίαση μετά το καλοκαίρι πραγμοτοποίησε το Δ.Σ. του συλλόγου στις 25/9/2017 στα γραφεία του συλλόγου με απαρτία όλων των μελών.
Τα θέματα που συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν ήταν τα εξής:

1.Απολογισμός αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων καλοκαιριού.
2.Μελλοντικές δράσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου.
3.Οικονομικός απολογισμός.
4.Αιμοδοσία.


Σας υπενθυμίζουμε ότι ο συλλογος είναι ανοιχτός για όλα τα μέλη την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα και ώρα 19.00 κατόπιν επικοινωνίας με τα μέλη του συλλόγου τα στοιχεία τωμ οποίων θα βρείτε κάτω δεξιά στην εφημερίδα.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ

Μετά τη Μακρακώμη και ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας επιχορηγείται από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας που αντιμετωπίζει με το ποσό των 150.000 ευρώ.
Δεδομένου ότι το Ζέλι έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα με το δίκτυο ύδρευσης ας ελπίσουμε οτι αυτή την φορά τα χρήματα θα διατεθούν σωστά και εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά που ξεκίνησαν χθες τις σχολικές τους υποχρεώσεις να έχουν μία χρονιά γεμάτη γνώση,δημιουργία και πολλά χαμόγελα.Επίσης,να δώσουμε τις καλύτερες ευχές μας στους αφανείς ήρωες που δεν είναι άλλοι από τους γονείς.
Να συγχαρούμε ακόμη τα παιδιά από το χωριό μας που επέτυχαν φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις και είδαν τους κόπους τους δικούς τους αλλά και των γονιών τους να ανταμοίβονται.
Ακολουθεί κατά αλφαβητική σειρά μία λίστα με τους επιτυχόντες:


ΚΑΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΕΡΑΦΕΙΜ και της ΑΣΗΜΙΝΑΣ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΟΝΤΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της ΠΑΓΩΝΑΣ
ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΜΑΛΕΡΔΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΡΙΠΟΛΗ) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ

ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΝΙΚΟΛΙΤΣΑΣ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΤΕΙ ΑΝΑΤ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΤΡΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΑΡΤΑ) ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΤΣΑΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΔΗΜΟΥ και της ΜΑΡΙΑΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΒΟΛΟΣ) ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

(Οι επιτυχόντες είναι μόνο από το σχολείο Αταλάντης-Θα παρακαλούσαμε τους επιτυχόντες από άλλα σχολεία της Επικράτειας να μας αποστείλλετε ένα μήνυμα).

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο 4ήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εδηλώσεων του συλλόγου μας.Στο 4ήμερο αυτό,το πρόγραμμα περιλάμβανε παράσταση καραγκιόζη,προβολή ταινίας στην πλατεία του χωριού και τουρνουά μπάσκετ 3χ3 στο γήπεδο μπάσκετ του χωριού.Η συμμετοχή των συγχωριανών μας και όχι μόνο ήταν άκρως ενθαρρυντική,κάτι που μας δίνει δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε διατηρώντας τις υπάρχουσες αλλά και προσθέτοντας και άλλες δράσεις.Εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε αυτό το εγχείρημα από τον σύλλογό μας,οποιαδήποτε λάθη και παραλείψεις υπήρχαν,ελπίζουμε να τα διορθώσουμε στις επόμενες δραστηριότητες.
Ο νικητής του τουρνουά μπάσκετ κέρδισε ως έπαθλο ένα τραπέζι σε ταβέρνα του χωριού αξίας 50 ευρώ,προσφορά του συλλόγου μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες στο τουρνουά μπάσκετ για την αγωνιστικότητα τους και το ήθος τους.

Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους:

Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας για την προσφορά των ηχητικών μηχανημάτων για την κάλυψη του τουρνουά μπάσκετ και την προβολή ταινίας.
Εταιρία ΛΙΑΣΚΟΣ και τον Λιάσκο Δημήτρη προσωπικά για την προσφορά του σε καρέκλες,νερά,πάγο για το τουρνουά μπάσκετ.
Μοροχλιάδη Κούρτιο-Κώστα ως κύριο διαιτητή των αγώνων μπάσκετ.
Κασόλα Εύη ως γραμματεία των αγώνων μπάσκετ.
Σταμόπουλο Αθανάσιο ως δεύτερο διαιτητή των αγώνων μπάσκετ.
Γλουστιάνο Νίκο και Σταμόπουλο Δημήτριο για τη βοήθειά τους στην προβολή ταινίας.




Αποτελέσματα τουρνουά μπάσκετ.

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΣΕΙΣ (7-8)ΜΠΟΥΜΠΗΔΕΣ - ΑΝΩΔΥΝΟΙ 20-00 ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΕΙΣ (5-6)ΑΤΥΧΟΙ - ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ 15-09 ΘΕΣΕΙΣ (3-4)ΑΦΑΝ ΓΚΑΤΕ - ΚΑΛΗΣΠΕΡΣ 20-05 ΘΕΣΕΙΣ (1-2)CHAMPIONS - ANGELS 39-21

 ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1.CHAMPIONS 2.ANGELS 3.ΑΦΑΝ ΓΚΑΤΕ 4.ΚΑΛΗΣΠΕΡΣ 5.ΑΤΥΧΟΙ 6.ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ 7.ΜΠΟΥΜΠΗΔΕΣ 8.ΑΝΩΔΥΝΟΙ






















Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΛΟΥΜΗ

Το μεγαλύτερο άλμα στην μέχρι σήμερα ποδοσφαιρική του καριέρα και σε ηλικία μόλις 19 ετών έκανε ο Νίκος Πλούμης αφού εντάχθηκε στο δυναμικό της Αναγέννησης Καρδίτσας ομάδα της FOOTBALL LEAGUE (Β' Εθνική).



Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗ ΜΑΣ

Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών η Σταματία Γλουστιάνου σύζυγος Κωνσταντίνου.

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.





Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Ο Σύλλογος Απανταχού Ζελιαναίων διοργανώνει τετραήμερο καλοκαιρινών εκδηλώσεων.Απαραίτητη προυπόθεση για να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα είναι η συμμετοχή όλων..

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ MESSENGER ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ,ΗΛΙΚΙΑ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΩΣ 09-08-2017...ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.


Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


 Με κατάνυξη εόρτασε η ενορία του Οσίου Σεραφείμ Ζελίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος την εορτή της αναμνήσεως καταθέσεως αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου, ο οποίος κατάγεται από αυτό το χωριό.
Η μεταφορά και κατάθεση του Λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ έγινε στις χαλεπαίς ημέρες του Ιουλίου του 1974.
Έκτοτε η ενορία πανηγυρίζει την ανάμνηση της καταθέσεως και συνεορτάζει μαζί με το Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικό Παντελεήμονα και τον όσιο Σεραφείμ.




Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ο Τραγογιάννης Δημήτριος του Ιωάννη στις 09/07/2017.

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια στους οικείους του.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ

Απεβίωσε άλλος ένας συγχωριανός μας,ο ΤΣΙΝΤΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Τριαντάφυλλου σε ηλικία 87 ετών στις 17-06-2017.





Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια στους οικείους του.

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ RALLY ACROPOLIS 2017


Rally Acropolis 2017



       Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε ο "εθνικός" μας αγώνας ράλλυ ,o οποίος από το 2014 και μετά προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ.

       Η περιοχή μας είχε τη τιμή για μια ακόμη χρονιά να φιλοξενεί μια από τις παγκοσμίως πιο γνωστές και σκληρές ειδικές διαδρομές και τη μεγαλύτερη του αγώνα (33,86χμ), την "Ελάτεια/ Καρυά". Οι κάτοικοι του χωριού μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυο περάσματα των αγωνιστικών  αυτοκινήτων την Κυριακή 4/6/2017, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σπίτια τους.

       Με μια βόλτα το Σάββατο βράδυ στα βουνά μας, μπορούσε κανείς να διαπιστώσει ότι οι κατασκηνωτές για τον αγώνα ήταν πολλοί και μάλιστα από όλα τα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο. Αντιθέτως η προσέλευση των κατοίκων της περιοχής δεν ήταν η αναμενόμενη και αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε καταλάβει την ευκαιρία που έχουμε να αναδείξουμε τα όμορφα μέρη μας, την κουλτούρα και την φιλοξενία μας. Ευχόμαστε αυτό να αλλάξει.

       Ας περάσουμε όμως στο αγωνιστικό κομμάτι. Νικητής του 63ου Ράλλυ Ακρόπολις αναδείχτηκε ο δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz, με Ford Fiesta R5. Την 2η θέση κατέκτησε ο πορτογάλος Bruno Magalhães με Skoda Fabia R5 και την 3η ο Grzegorz Grzyb επίσης με Skoda Fabia R5. Πρώτος έλληνας της κατάταξης ήταν ο Σωκράτης Τσολακίδης  στην 5η θέση, με Skoda Fabia R5, πίσω από τον εντυπωσιακό κύπριο Αλέξανδρο Τσουλόφτα με Citroen DS3 R5. Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Γιώργος Φιλιππίδης, ο όποιος εγκατέλειψε από έξοδο στην τελευταία ειδική του αγώνα (μια στροφή μετά το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία) και ενώ βρισκόταν στην 3η θέση γενικής.


Να ευχαριστήσουμε τον
για τις υπέροχες  φωτογραφίες που μας παραχώρησε.


Μαλέρδου Δέσποινα








Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Δευτέρα 12-06-2017 και ώρα 19.30 πραγματοποιήθηκε η μηνιαία συνεδρίαση του συλλόγου στα γραφεία του συλλόγου Γ' Σεπτεμβρίου 13 6ος όροφος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν ήταν τα εξής:

1. Ιδέες για εκδηλώσεις του καλοκαιριού και πιο ειδικά για την εβδομάδα 12-19 Αυγούστου.Κάποιες από τις ιδέες που συζητήθηκαν ήταν η διοργάνωση βραδιάς καραγκιόζη για τα παιδιά,βραδιάς κινηματογράφου,τουρνουά basketball 3X3.

2. Τα χρήματα που υπάρχουν για την διαμόρφωση της παιδικής χαράς να διατεθούν για την διαμόρφωση και ανάπλαση της πλατείας του χωριού.Η συζήτηση αυτή έγινε διότι όποιες προσπάθειες έγιναν απ τον σύλλογο μας για την ανάπλαση της παιδικής χαράς δεν βρήκαν ανταπόκριση απ τους αρμόδιους φορείς.

3. Ενίσχυση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ του συλλόγου καθώς οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν λόγω του αυξημένου μέσου όρου ηλικίας των συγχωριανών μας,των εκτάκτων περιστατικών και όχι μόνο.

Το Δ.Σ. του συλλόγου απευθύνεται σε όλους τους συγχωριανούς μας και σε όσους έχουν οποιαδήποτε σχέση με το χωριό για να προχωρήσουν σε κατάθεση προτάσεων τις οποίες θεωρούν ότι είναι υλοποιήσιμες επικοινωνώντας με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου για να τεθούν προς συζήτηση.


Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΣΤΟ ΖΕΛΙ ΤΟ RALLY ACROPOLIS

Για μια ακόμη χρονιά το RALLY ACROPOLIS (2-4/6/2017) κατηγορίας ERC θα περάσει απο το ΖΕΛΙ με την διπλή ειδική διαδρομή ΕΛΑΤΕΙΑ-ΚΑΡΥΑ με απόσταση 33,86 χιλιόμετρα που είναι και η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα.
ΟΙ διαδρομές ξεκινούν στις 04/06/2017 και ώρα 10.13 η πρώτη ειδική διαδρομή και στις 14.24 η δεύτερη ειδική διαδρομή με εκκίνηση και οι δυο ειδικές διαδρομές απο την Ελάτεια.
Είναι μια ευκαιρία για όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο, να γνωρίσουν τις ομορφιές του χωριού μας και να απολαύσουν τον καφέ και το φαγητό τους στα καφενεία και στις ταβέρνες του χωριού.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ RALLY ACROPOLIS ΕΔΩ:




ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗ ΜΑΣ

Έφυγε από τη ζωή η συγχωριανή μας Κοντούνη Βασιλική(σύζυγος Κοντούνη Θωμά ) σε ηλικία 82 ετών στις 16/05/2017.

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Η ΑΝΝΑ-ΝΙΚΗ ΣΤΑΜΟΛΑΜΠΡΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Για μια ακόμη φορά μια αθλήτρια με καταγωγή απο το Ζέλι διαπρέπει  στην άλλη ακρη του Ατλαντικού και στο πανεπηστιμιακό πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών των ΗΠΑ.
Πρόκειται για την αθλήτρια του μπάσκετ Αννα-Νίκη Σταμολάμπρου κόρη του Λευτέρη Σταμολάμπρου που είναι κάτοικος  Θεσσαλονίκης .
Το Δ.Σ. του συλλόγου τις εύχεται πάντα επιτυχίες.


Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΖΕΛΙΟΥ-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Ο ΕΚ ΖΕΛΙΟΥ ΛΟΚΡΙΔΟΣ ΟΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΜΟΝΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΜΒΟΥΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ,γεννήθηκε τό 1527. Κατά τή βρεφική του ἡλικία, γράφουν οἱ βιογράφοι του, μολονότι δέν εἶχε κάν ἐπίγνωση τοῦ χρόνου καί τῶν ἡμερῶν τῆς ἑβδομάδας, τηροῦσε τή νηστεία τῆς Τετάρτης καί τῆς Παρασκευῆς, ἀποφεύγοντας ὁλημερίς τό θηλασμό ἀπό τή μητέρα του, καί μονάχα ἐλάχιστα θήλαζε τό βράδυ ἐκείνων τῶν δύο ἡμερῶν. Ἦταν προφανές ὅτι τό Ἅγιον Πνεῦμα, προγινώσκοντας τή μελλοντική πορεία του, καθοδηγοῦσε τό παιδί νά τιμᾶ τίς ἡμέρες τῶν Παθῶν τοῦ Κυρίου. Ἡ θεία τούτη ἐπενέργεια κατά τή βρεφική ἡλικία τοῦ Ἁγίου δέν εἶναι ἡ μοναδική στήν Ἐκκλησιαστική Ἱστορία. Γιατί οἱ ἄνθρωποι αὐτοί  «οὐκ ἐξ αἱμάτων, οὐδέ ἐκθελήματος σαρκός, οὐδέ ἐκ θελήματος ἀνδρός, ἀλλ’ἐκ Θεοῦ ἐγεννήθησαν» (Ἰω. α´, 13)*.

* Καί ἄλλοι Ἅγιοι τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας στή βρεφική τους ἡλικία ἀπέφευγαν νά λαμβάνουν τό γάλα τῆς μητέρας τους Τετάρτη καί Παρασκευή, ὅπως ὁ Ἅγιος Νικόλαος, ὁ Ἅγιος Βασίλειος τῆς Μόσχας, σύγχρονος τοῦ Ὁσίου Σεραφείμ, ὁ Ἅγιος Ἰωάννης τῆς Οὐστιάγκα (15ος αἰώνας), ὁ πατέρας Συμεών ὁ Θαυμαστορείτης (4ος αἰώνας), ὁ Ὅσιος Θεόφιλος τῆς Λαύρας τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου (19ος αἰώνας), ὁ γέροντας Ἀμφιλόχιος (20ός αἰώνας), ὁ Ἅγιος Ἰωακείμ τῆς Ἰθάκης κ. ἄ.

Ὅταν ὁ μικρός Σωτήριος – αὐτό ἦταν τό βαφτιστικό ὄνομά του – ἔγινε ἑφτά χρονῶ, οἱ γονεῖς του τόν ἔστειλαν στόν παπά νά μάθει τά γράμματα. Τό παιδί χάρη στήν εὐφυία του, τήν ἐξαιρετική ἐπιμέλεια καί τή φιλομάθειά του, πολύ γρήγορα κατάφερε νά γράφει καί νά διαβάζει. Καί εὐθύς ἐπιδόθηκε στή μελέτη ἐκκλησιαστικῶν βιβλίων, ἰδιαίτερα μάλιστα βιογραφιῶν ἁγίων τῆς Ἐκκλησίας μας. «Ὡς ἀκάματος μέλισσα ἐνετρύφα εἰς τόν εὐανθῆ λειμῶνα τῶν Ἁγίων Γραφῶν», γράφει ὁ Εὐθύμιος Καββαθάς στό βιογραφικό τοῦ Ἁγίου, πού προσαρτᾶ στήν Ἀκολουθία του. Ἡ ἔφεσή του πρός καθετί τό ἐκκλησιστικό ἦταν ἐμφανής. Καί στό χωριό εἶχαν νά μολογᾶνε γιά τό ἦθος, τήν εὐγένεια καί τήν ταπεινοφροσύνη του. Ὅλοι παραδέχονταν πώς ἦταν τύπος καί ὑπογραμμός ἠθικῆς καί κοσμιότητας καί τόν πρόβαλλαν γιά μίμηση στούς νέους. .
Ὰλλ’ ὁ Σωτήρης, σάν διάβηκε τήν ἐφηβικἠ του ἡλικία μέ συνεχή καί θαυμαστή πρόοδο στά γράμματα καί στίς ἀρετές κοντά πάντοτε στήν Ἐκκλησία τοῦ χωριοῦ του, καμιά χαρά δέν ἔβρισκε στά ἐγκόσμια. Στό νοῦ του καρφωμένη ἦταν ἡ μοναστική ζωή. «Ἐπιθυμῶ πολύ νά γίνω μοναχός, εἶπε κάποια μέρα στούς γονεῖς του, ἐπειδή ὅλα σ’ αὐτόν τόν κόσμο εἶναι μάταια καί φθαρτά. Ἀπόφασή μου νά πάω σέ μοναστήρι νά προσεύχομαι γιά τούς συνανθρώπους μου καί γιά τήν ψυχή μου». .

Μάταια ἐκεῖνοι προσπάθησαν νά τόν μεταπείσουν  μέ παρακαλετά καί δάκρυα. Ὁ νέος, ὑπακούοντας στή θεϊκή πρόσκληση, πού τοῦ γύρευε τέλεια αὐταπάρνηση, δέν ἔκανε βῆμα πίσω. Μέ περίσσεια ἀποφασιστικότητα, ἀλλά καί πραότητα τούς ἀποκάλυψε ὅτι αὐτός ἦταν ὁ μυστικός του πόθος ἀπό τά μικρά του χρόνια, καί τούς παρακάλεσε νά μήν ἔχουν ἀντιρρήσεις στήν ἀπόφασή του καί νά μήν ἀγωνιοῦν γιά τό μέλλον, γιατί ὁ Θεός δέ θά τούς ἐγκατέλειπε. .
Συνετοί καί εὐσεβέστατοι ἄνθρωποι οἱ γονεῖς τοῦ φιλέρημου νέου, τελικά ὑποχώρησαν καί τοῦ εὐχήθηκαν μ’ ὅλη τήν ψυχή τους. Ἀσπάστηκε τό χέρι τους καί ἔφυγε γιά τήν ἐρημιά. .
Ἀρχικά ὁ νεαρός ἐρημίτης ἀσκήτεψε στό ἐξωκκλήσι τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς, στά βορινά τοῦ χωριοῦ, μέσα σέ πυκνό δάσος. Ἀργότερα τράβηξε δυτικά τοῦ χωριοῦ, στήν ἐρημική περιοχή Κάρκαρα, μιά ὥρα μακριά ἀπό τό Ζέλι. Σέ μιά δασωμένη καί ἐρημική περιοχή ἀνάμεσα  στό χωριό καί στό μοναστήρι τοῦ Προφήτη Ἠλία, ἔχτισε μικρό ναό ἀφιερωμένο στό Σωτήρα Χριστό καί ἕνα μικρό σπιτάκι μέσα σέ μιά σπηλιά. Ἐκεῖ παρέμεινε ἀρκετό χρόνο διεξάγοντας τόν ἀσκητικό ἀγώνα του μέ προσευχές, δεήσεις καί ἀγρυπνίες. Τή σπηλιά μέ τά ὑπολείμματα τοῦ μικροῦ σπιτιοῦ, πού διασώζονται ἀκόμα σήμερα, οἱ κάτοικοι τοῦ Ζελίου ἀποκαλοῦν «Ἀσκηταριό». Ἐκεῖ ὁ νεαρός ἀσκητής εἶχε τή θερμή συμπαράσταση τῶν συγχωριανῶν του, ἀλλά, δυστυχῶς, ὄχι μονάχα αὐτή. Εἶχε καί συνεχή παρενόχληση, ἀφοῦ καθημερινά οἱ συντοπίτες του τοῦ μετέφεραν ὅλα τά περίεργα καί τά παράξενα καί τά ἀπαρέδεκτα πού συνέβαιναν στόν κόσμο. .
Γιά νά βρεῖ τήν ἠρεμία του, ἀποφάσισε ν’ ἀναζητήσει νέο ἐρημητήριο. Πῆγε στό μοναστήρι τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων, λίγα χιλιόμετρα νοτιανατολικά τῆς Ἀταλάντης, ἀλλά καί ἐκεῖ δέν μπόρεσε νά παραμείνει περισσότερο ἀπό ἕξι μῆνες, ἀφοῦ οἱ συγγενεῖς καί φίλοι τόν ἐπισκέπτοναν συχνά. .
Ὁ νεαρός μοναχός ἀναζήτησε μακρύτερα νέο ἐρημητήριο στό βυζαντινό μοναστήρι τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος, πού βρίσκεται στό ὄρος Σαγματᾶ τῆς Βοιωτίας. Σ’ αὐτό τό μοναστήρι βρῆκε πράγματι τήν ἡσυχία πού ποθοῦσε. Ἀπερίσπαστος ἐκεῖ δόθηκε ὅλος στήν ἄσκησή του, τήν ὁποία «ὡς διψῶσα τις ἔλαφος ἐζήτει νά εὕρει, πολλούς ἀλλάσσων τόπους», καθώς γράφει ὁ Εὐθύμιος Καββαθάς. Ζοῦσε μέρα καί νύχτα μέ προσευχές καί δεήσεις, μέ ἀγρυπνεῖες καί γονυκλισίες, μέ νηστεῖες καί δάκρυα, μέ ταπείνωση καί ὑπομονή, μέ ἄκρα ὑπακοή πάνω ἀπ’ ὅλα στόν ἡγούμενο, ἀλλά καί σ’ ὅλους τούς συνασκητές του. Καί πολύ γρήγορα ξεπέρασε ὅλους σέ κατορθώματα τῆς ἀσκήσεως, κυρίως σέ ταπεινοφροσύνη καί πραότητα.
Ὁ ἡγούμενος ὅσιος Γερμανός, βλέποντας τήν πρόοδο στήν ἄσκησή του, τόν ἔκειρε μοναχό καί τοῦ ἔδωσε τό ἀγγελικό ὄνομα Σεραφείμ. Πολύ σύντομα μάλιστα διέγνωσε τίς πολλές ἀρετές καί τά χαρίσματά του καί τόν προβίβασε σέ ἀνώτερα ἀξιώματα, πρῶτα τοῦ διακόνου καί ὕστερα τοῦ πρεσβυτέρου. Ὁ Σεραφείμ ὡς διάκονος ἀπό ταπεινοφροσύνη ἀρνιόταν νά δεχτεῖ τό δεύτερο ἀξίωμα καί γιά νά πειστεῖ, χρειάστηκαν παραινέσεις καί παρακλήσεις τῶν ἄλλων πατέρων, ἀλλά, πρό παντός, πολλές προσπάθειες ἐκ μέρους τοῦ ἡγουμένου, πού εἶχε βεβαιωθεῖ γιά τίς ἱκανότητές του καί τή διάθεσή του νά βοηθήσει τούς πλανωμένους ἐκτός πίστεως. .
Στό μοναστήρι τοῦ Σαγματᾶ πολλά ὠφελήθηκε καί ἀπό τόν συνασκητή του πνευματοφόρο μοναχό Γερμανό, συνασκητή νωρίτερα καί τοῦ Ἁγίου Κλήμεντος, πού τελειώθηκε στό ἴδιο μοναστήρι. .       Δέκα χρόνια σ’ αὐτό τό μοναστήρι ὁ Σεραφείμ ὡς μοναχός, διάκονος καί πρεσβύτερος ἀγωνιζόταν καί τελειοποιοῦσε συνεχῶς τόν ἑαυτό του. Γράφει ὁ ἐπίσκοπος Ταλαντίου Νεόφυτος Μεταξάς στό βιογραφικό τοῦ Ἁγίου, πού ἐπισυνάπτει στήν Ἀκολουθία του: «Καθώς ἡ πολύπονος μέλισσα συνάζει τά πλέον εὐώδη καί ὡραῖα ἄνθη εἰς κατασκευήν τοῦ μέλιτος, τοιουτοτρόπως καί ὁ μακάριος οὗτος μαθητής τοῦ ἱεροῦ Εὐαγγελίου, ἐσύναζεν πᾶσαν ἀρετήν εἰς τόν ἑαυτόν του καί ἐκαλλωπίζετο». .
Ὡς πρεσβύτερος τώρα ὁ Σεραφείμ ἐνδυνάμωσε τόν ἀγώνα του μέ προσευχές, ἀγρυπνίες καί ἐνάρετες πράξεις νά φτάσει σ’ ἐκεῖνο τό ἐπίπεδο τῆς τελειώσεως, ὥστε ν’ ἀνταποκριθεῖ στίς ἀπαιτήσεις τοῦ ἀξιώματός του. Τόσο εἶχε προοδεύσει στίς ἀρετές του καί στά οὐράνια χαρίσματα, πού ὄχι μονάχα ἔγινε τό ὑπόδειγμα στούς συνασκουμένους του, ἀλλά καί μέ τή δύναμη τοῦ Θεοῦ ἄρχισε νά θαυματουργεῖ! .
Ἡ καλή φήμη τῆς ζωῆς καί τῶν θαυμάτων του ἄρχισε νά διαδίδεται στά γύρω χωριά καί ὁ κόσμος ἄρχισε νά τόν πολιορκεῖ.
Ὁ Ὅσιος Σεραφείμ ἔκρινε πώς ἦταν καιρός πιά ν’ ἀναζητήσει νέο ἡσυχαστήριο, ἀλλά καί νέο πεδίο χριστιανικῆς δράσης. Ζήτησε τήν ἄδεια ἀπό τόν ἡγούμενο ν’ ἀποχωρήσει ἀπό τό μοναστήρι καί ἐκεῖνος τοῦ ἐπέτρεψε.
Φεύγοντας ἀπό τό μοναστήρι τοῦ Σαγματᾶ «μετέβη πρός τό δυτικόν μέρος εἰς τό ὄρος τό καλούμενον Δομπόν», ὅπως γράφει ὁ ἐπίσκοπος Ταλαντίου Νεόφυτος. Παρόμοια μᾶς πληροφορεῖ καί ὁ Καββαθάς: «Πολλά δέ διαμετρήσας διαστήματα καί πολλά διελθών ὄρη, ἔφθασεν εἰς τόν δυτικῶς τοῦ Ἑλικῶνος κείμενον λόφον, ἐν τῇ τοποθεσίᾳ Δομπού…». Ὡστόσο, πρίν ἐγκατασταθεῖ ὁριστικά στή Δομβού, τοπική παράδοση στό χωριό Ἅγιος Σεραφείμ τῆς Λοκρίδας, πολλά σημεῖα τοῦ Ἁγίου καί ἀποκάλυψη κατερειπωμένου ναοῦ κατά τίς ἀρχές τοῦ περασμένου αἰώνα ἐμπεδώνουν τήν ἄποψη ὅτι πρῶτα ὁ Σεραφείμ παρέμεινε κάποιο διάστημα κοντά στό χωριό Δερβισάδες, πού μερικούς αἰῶνες ἀργότερα ἔλαβε τ’ ὄνομά του. .
Στήν ἐρημική περιοχή «Δομβού» ρίζωσε γιά πάντα ὁ μοναχός Σεραφείμ. Σ’ αὐτή τήν ἐρημιά, «ὥσπερ ἔλαφος διψῶσα, ἐν ταῖς ἐρήμοις περιπολῶν, τήν πηγήν τήν ἀείζωον εὗρεν ὁ ἀοίδιμος», ὅπως ψάλλει ὁ ὑμνογράφος του, ἔχτισε ἕνα μικρό ἐκκλησάκι τιμώμενο ἐπ’ ὀνόματι τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος καί λίγα κελλιά – ἕνα μικρό δηλαδή μοναστηράκι – σύναξε κοντά του λίγους μαθητές καί τούς δίδαξε γιά δέκα ὁλόκληρα χρόνια. .
Ἐκεῖ κοντά κατοικοῦσαν λιγοστοί ἄνθρωποι πού ἀποζοῦσαν ἀπό τίς ληστεῖς καί τίς ἁρπαγές. Ὁ Σεραφείμ μέσα σέ σύντομο χρονικό διάστημα μέ τίς διδασκαλίες του τούς ἔπεισε ν΄ άλλάξουν ζωή. Καί ἐνῶ πρίν στά χέρια τους κρατοῦσαν τ’ ἄρματα, στό ἑξῆς βαστοῦσαν κομποσκοίνια σάν καλόγεροι! «Οὗ ἐπλεόνασεν ἡ ἁμαρτία, ὑπερεπερίσσευσεν ἡ χάρις» (Ρωμ. ε΄20). .
Τήν ἴδια περίοδο εἶχε φουντώσει στά ρουμελιώτικα βουνά ἡ κλεφτουριά καί θεωροῦμε βέβαιη τήν παροχή συνδρομῆς στούς κλέφτες ἐκ μέρους τοῦ ἡγουμένου Σεραφείμ. Ἄλλωστε ἔτσι μονάχα μπορεῖ νά ἑρμηνευθεῖ καί ἡ μεγάλη ἐχθρότητα τῶν Τούρκων γιά τό ἄτομό του. .
Ὁ Ἅγιος ἀπόφευγε τήν προσωπική του προβολή καί ποθοῦσε νά ζεῖ, ὅπως εἴπαμε καί παραπάνω, μέ ταπεινοφροσύνη. Ἀλλ’ ὅσο ἡ μεγάλη ταπεινοφροσύνη του τόν ὁδηγοῦσε ἀπό ἐρημιά σ’ ἐρημιά, τόσο καί τό Ἅγιο Πνεῦμα ἀναδείκνυε τά χαρίσματά του. Ὅσο ἐκεῖνος ἐπεδίωκε τήν ἀφάνεια, τόσο ὁ Θεός περισσότερο τόν πρόβαλλε καί τόν ἐδόξαζε ἐνώπιον τῶν ἀνθρώπων, πού συνέρρεαν κοντά του ν’ ἀκούσουν τό λόγο του καί νά τοῦ ζητήσουν βοήθεια γιά τά προβλήματά τους. Τοῦ Χριστοῦ ὁ λόγος, ὅτι ὁ ὁλοφώτεινος λύχνος θέση ἔχει μονάχα «ἐπί τῆς λυχνίας» βρῆκε καί ἐδῶ τήν ἐφαρμογή του. Ἀλλά λυχνία ἐδῶ ἦταν ὁ Ἑλικώνας, καί λύχνος μέ τό φῶς τοῦ Χριστοῦ ὁ Ὅσιος Σεραφείμ. .
Ὅμως ἡ μεγάλη κοσμοσυρροή καί ἐδῶ τάραξε τή γαλήνη τοῦ Ὁσίου. Δέν μποροῦσε ν’ ἀσκεῖ τά πνευματικά καθήκοντά του καί νά ἐπικοινωνεῖ ἤρεμα μέ τούς μαθητές του. Γιά νά ἐξασφαλίσει λοιπόν τήν ἠρεμία του ἀναγκάστηκε μετά ἀπό μιά ὁλόκληρη δεκαετία νά ἐγκαταλείψει τό μικρό μοναστήρι του καί νά καταφύγει σέ μιά κορυφή τοῦ Ἑλικώνα, πού βρίσκεται στά βορειοδυτικά τοῦ βουνοῦ, δυό ὧρες μακριά ἀπό τό μοναστήρι, στήν τοποθεσία πού σήμερα ὀνομάζεται «Κελλί τοῦ Ἁγίου».

.        Ὁ Ὅσιος Σεραφείμ δέν παρέμεινε γιά πολύ σ’ αὐτή τήν κορυφή. Ἄκουσε τή φωνή τοῦ Κυρίου, πού τόν καλοῦσε νά κατέβει πάλι στά χημηλά καί ἐκεῖ νά χτίσει μοναστήρι, ὅπου θά ἔβρισκαν πνευματικό καταφύγιο οἱ ἄνθρωποι. Κατέβηκε πράγματι χαμηλότερα καί κάλεσε καί πάλι κοντά του τούς μαθητές του. Καί ἄρχισε νά χτίζει καινούργιο μοναστήρι σέ μέρος ἀνήλιο καί κακοτράχαλο. Ἐνῶ προχωροῦσαν οἱ ἐργασίες, ἐμφανίζεται σ’ αὐτόν ἡ Παναγία καί τόν διατάσσει νά ἐγκαταλείψει τήν προσπάθεια σ’ αὐτόν τόν ἀκατάλληλο τόπο καί νά χτίσει τό μοναστήρι στό χωριό Δομβού. .
Ἐκτελώντας τή διαταγή τῆς Παναγίας, ἐπισκέπτεται τούς κατοίκους τοῦ χωριοῦ, τούς ἀνακοινώνει τή θέλησή της καί τούς γυρεύει νά ἐξαγοράσει τήν ἀναγκαία γῆ γιά τό κτίσιμο τοῦ μοναστηριοῦ. Οἱ κάτοικοι τῆς Δομβοῦς συζήτησαν τούς ὅρους τῆς ἀγοραπωλησίας, συμφώνησαν στήν τιμή καί τελικά πούλησαν στόν Ἅγιο ὅση ἔκταση χρειαζότανε γιά τό μοναστήρι του. .
Μετά ἀπό αὐτό ὁ Ἅγιος μετέβη στήν Κωνσταντινούπολη (1596) καί ἔλαβε τήν ἄδεια ἀπό τό Πατριαρχεῖο γιά τήν ἵδρυση καί ἀνοικοδόμηση μοναστηριοῦ. Ἐπέστρεψε στή Δομβού καί ἄρχισε νά χτίζει τό σταυροπηγιακό του μοναστήρι του ἐπ’ ὀνόματι τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ, ὅπως τοῦ εἶχε ὁρίσει ἡ Παναγία. Πράγματι, ἡ ἀνοικοδόμηση ὁλόκληρου τοῦ μοναστηριοῦ – ναοῦ, κελλιῶν καί λοιπῶν βοηθητικῶν χρόνων – ὁλοκληρώθηκε τό 1599.

Ἀλλά δέν ὑπάρχει δράση τοῦ χριστιανοῦ χωρίς τήν ἀντίδραση τοῦ διαβόλου. Πράγματι κάποιοι χωρικοί, διέβαλαν στό βοεβόδα τῆς Λιβαδειᾶς τόν Ἅγιο ὡς ψεύτη καί ραδιοῦργο καί τόν κατήγγειλαν ὅτι ἐξαπάτησε τούς κατοίκους τῆς Δομβοῦς καί τούς ἀφήρεσε τά κτήματα ἀντί πινακίου φακῆς. Ἀκούοντας τίς κατηγορίες ὁ βοεβόδας ἀγρίεψε καί ἔστειλε τρεῖς στρατιῶτες νά συλλάβουν τόν Ἅγιο (στήν περίοδο 1596 – 1599) καί νά τόν ὁδηγήσουν δέσμιο στή Λιβαδειά, γιά νά τοῦ ἐπιβάλει τή δέουσα τιμωρία. .
Σάν ἔφτασαν οἱ στρατιῶτες στό μοναστήρι, ἐξύβρισαν τόν Ἅγιο μέ προσβλητικά λόγια, τόν βασάνισαν σκληρά καί τοῦ κατάφεραν ἕνα τόσο τρομακτικό χτύπημα στό κεφάλι, πού ἄνοιξαν τρύπα στό κρανίο του καί τόν ἄφησαν μισοπεθαμένο!
Μόλις ὁ Ἅγιος συνῆλθε ἀπό τό χτύπημα τοῦ ἔδεσαν τά χέρια, τόν πῆραν μαζί τους καί κίνησαν γιά τή Λιβαδειά. Οἱ πόνοι τοῦ Ἁγίου ἀπό τό τραῦμα στό κεφάλι του ἦταν ἀφόρητοι καί μέ μεγάλη δυσκολία κατάφερνε νά τούς ἀκολουθεῖ. Ἡ ζέστη ἀνυπόφερτη. Καί μετά ἀπό μιᾶς ὥρας ὁδοιπορία οἱ στρατιῶτες δίψασαν, ἀλλά νερό δέν εἶχαν στάλα.
Στή θέση Παμπλούκι κοντοστάθηκαν καί οἱ δυό ἀπ’ αὐτούς ἄρχισαν νά ψάχνουν τριγύρω γιά καμιά πηγή. Ἀλλά πηγή δέν ὑπῆρχε. Οἱ Τοῦρκοι ἀγρίεψαν καί ἄρχισαν καί πάλι νά χτυποῦν τόν Ἅγιο. Τόν θεώρησαν ὑπαίτιο τῆς ταλαιπωρίας τους καί ἀπειλοῦσαν νά τόν ἐξοντώσουν.
Ὁ Ἅγιος βογγοῦσε ἀπό τούς πόνους του καί ἀπό τήν κούραση τοῦ δρόμου, ἀλλά δέν μνησικάκησε ἐναντίον τῶν σκληρόκαρδων τυράννων του. Μονάχα τούς ζήτησε ἄδεια νά προσευχηθεῖ στό Θεό, γιά νά τούς ἀνακουφίσει ἀπό τή δίψα. Κορακιασμένοι ἐκεῖνοι τοῦ τό ἐπέτρεψαν. .         Ὁ Ἅγιος γονάτισε καί προσευχήθηκε μέ θέρμη στό Θεό. Ὕστερα πῆρε τό ραβδί του καί χτύπησε τό βράχο ὅπως ὁ Μωυσῆς στό Σινά. Ἀπό τή ρίζα τοῦ βράχου ἀνάβρυσε νερό! Οἱ Τοῦρκοι στρατιῶτες ὅρμησαν νά ξεδιψάσουν. Ἤπιαν ἀπό ἐκεῖνο τό διαυγέστατο καί δροσερό νερό, πού καί σήμερα ἡ πηγή σέ μορφή ρηχοῦ πηγαδιοῦ χαρίζει στούς περαστικούς, καί συνέχισαν τήν πορεία τους γιά τή Λιβαδειά. Ἀλλά τώρα ἔδειχναν μετανιωμένοι γιά τήν προηγούμενη ἀπαίσια συμπεριφορά τους πρός τόν Ἅγιο. Ἀπό τό θαῦμα πού εἶχε ἐπιτελέσει μπροστά στά μάτια τους εἶχαν πεισθεῖ πλέον πώς ὄχι μονάχα καμιά κατηγορία δέν βάραινε αὐτόν τόν ἄνθρωπο, ἀλλ’ ὅτι ὁ ἵδιος ἦταν καί ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ. .
Φύλακες καί δεσμώτης συνέχισαν τήν ὁδοιπορία τους γιά τή Λιβαδειά. Πιό πέρα οἱ στρατιῶτες εἶδαν νά πετοῦν γύρω τους ἀγριοπερίστερα καί ἄρχισαν νά πυροβολοῦν καταπάνω τους. Ἄδειασαν τά ντουφέκια τους, μά τίποτα δέν κατάφεραν. Καί τότε ὁ Ὅσιος Σεραφείμ τούς παρακάλεσε νά μήν πυροβολοῦν, δηλώνοντάς τους ὅτι ἐκεῖνος θά τούς ἔδινε ζωντανά πουλιά. Πράγματι, προσευχήθηκε ξανά στό Θεό, καί στά ἁπλωμένα χέρια του ἦρθαν καί κάθισαν τρία ἀγριοπερίστερα. Ὁ Ἅγιος ἔδωσε στόν καθένα τους ἀπό ἕνα περιστέρι. .
Κατάπληκτοι οἱ Τοῦρκοι καί ἀπ’ αὐτό τό δεύτερο θαῦμα, κατά μία ἐκδοχή, τήν ὁποία καταγράφει ὁ Ταλαντίου Νεόφυτος, ἄφησαν ἐλεύθερο τόν Ἅγιο. Κατ’ ἄλλη ἐκδοχή, τήν ὁποία καταγράφει ὁ μακαριστός ἱερέας Κωνσταντίνος Ζελιαναῖος σέ σύντομη μελέτη του τό 1947, ἀλλά καί ἐπιβεβαιώνει ὁ σημερινός ἡγούμενος τῆς Μονῆς Δομβοῦς Παχώμιος, ὁ γέροντας δέν δέχτηκε τήν ἀπελευθέρωση, λέγοντάς τους ὅτι ὄφειλαν νά ἐκτελέσουν τήν ἐντολή τοῦ βοεβόδα, γιά νά μή κινδυνέψουν οἱ ἴδιοι. Ὁ Ὅσιος Σεραφείμ ὁδηγήθηκε στή Λιβαδειά καί κλείστηκε στή φυλακή. Ὁλόκληρη ὅμως τή νύχτα ἡ γῆ ἐκεῖ ἐσείετο, ἐνῶ οἱ ἄνθρωποι τοῦ βοεβόδα ἔβλεπαν τό πρόσωπο τοῦ Ἁγίου ν’ ἀναδίνει φῶς καί πληροφόρησαν σχετικά τόν ἀφέντη τους! Φοβισμένος ὁ Τοῦρκος διοικητής ἀπό τά σημεῖα αὐτά, ὄχι μονάχα τόν ἀπελευθέρωσε, ἀλλά ἔδωσε καί ἐντολή ν’ ἀπομακρυνθοῦν οἱ λιγοστές οἰκογένειες, πού ἀπέμεναν κοντά στό μοναστήρι, γιά νά μήν τόν ἐνοχλοῦν. .
Ὁ Ὅσιος Σεραφείμ ἐπέστρεψε στή Δομβού. Βρῆκε τούς μαθητές του βυθισμένους στήν ἀπελπισία, ἐπειδή πίστευαν πώς δέ θά ξανάβλεπαν τό δάσκαλό τους. Τούς μίλησε μέ θέρμη γιά τή δύναμη τοῦ Θεοῦ, μέ τή βοήθεια τοῦ Ὁποίου ἀπελευθερώθηκε, καί τούς παρακάλεσε νά συνεργαστοῦν μέ περισσότερο ζῆλο, ὥστε χωρίς καθυστέρηση νά προχωρήσει τό ἔργο τῆς ἀνεγέρσεως τοῦ μοναστηριοῦ, πού ἦταν ἐπιθυμία τῆς Παναγίας. .
Τ’ ὄνομα τοῦ Ἁγίου ὡς θαυματουργοῦ ἔφτασε στά πέρατα τῆς τότε τουρκοκρατούμενης Ἑλλάδας καί «συνάθροισε ἀπό πολλά μέρη πολλούς ἐργάτες τοῦ Ἀμπελῶνος τοῦ Κυρίου» καί ἄλλον κόσμο, πού ἔτρεχε ἀπό παντοῦ νά ζητήσει τή βοήθειά του καί νά πάρει τήν εὐλογία του. Ἔτσι ἡ κακοτράχαλη ἐρημιά τῆς Δομβοῦς, πού πρωτύτερα ἦταν ὁρμητήριο ληστῶν, τώρα μεταβλήθηκε σέ τόπο ἐνάρετων καί καλλιεργημένων ἀνθρώπων, ὅπως ἀποδεικνύεται καί ἀπό τά ἐκκλησιαστικά συγγράματα, τά γραμμένα σέ μεμβράνες καί χαρτί, πού λείψανά τους περισώθηκαν μέχρι σήμερα στή μονή. Τόσοι πολλοί ἦσαν ἐκεῖνοι πού ἦρθαν στή Δομβού γιά τήν ἄσκηση πνευματικῶν ἀγώνων, ὥστε τό μοναστήρι, πού μόλις εἶχε χτιστεῖ ἦταν ἀνεπαρκές γιά νά τούς χωρέσει. Ἔτσι, πολλοί ἀπό αὐτούς ἀναγκάζονταν νά τό ἐγκαταλείψουν καί νά καταφεύγουν στήν ἐρημιά. .       Οἱ ἐργασίες ἐπιταχύνθηκαν καί τό ἔργο τῆς ἀνεγέρσεως τοῦ μοναστηριοῦ τέλειωσε σύντομα. Ὁ ἄγριος βασανισμός τοῦ Ἁγίου καί αὐτό τό φοβερό χτύπημα στό κεφάλι του φαίνεται πώς συντόμευσαν τή ζωή του. Ὁ ἴδιος ὁ Ἅγιος, προβλέποντας τή μετάβασή του στήν οὐράνια πατρίδα, κάλεσε κοντά του τούς πολλούς καί ἀγαπημένους του μαθητές. Μέ τήν ἀδυνατισμένη φωνή του, πού πάλλονταν ἀπό συγκίνηση, τούς ἀπεύθυνε τίς τελευταῖες παραινέσεις του καί τούς εὐλόγησε.  Ὕστερα κοινώνησε τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων καί παρέδωσε τό πνεῦμα του στό Θεό, τόν ὁποῖο ἀγαποῦσε καί λάτρευε ἀπό τή βρεφική του ἡλικία. .
Μετά τήν κοίμησή του οἱ μαθητές του παρέλαβαν τό καταπονημένο σῶμα του καί τό ἐνταφίασαν στήν τοποθεσία, πού ὁ ἴδιος τούς εἶχε ὑποδείξει ὅταν ζοῦσε στό παλιό μοναστήρι. Ἐκεῖ ἕνας μοναχός, ταγμένος ἀπό τήν ἀδελφότητα, φύλαγε τόν τάφο μέ τό σεπτό λείψανο μέρα – νύχτα γιά δυό ὁλόκληρα χρόνια, γιά νά μή τόν συλήσουν. Κατά τό διετές ἐκεῖνο διάστημα θεῖο φῶς φώτιζε κατά τίς νύχτες τόν τάφο τοῦ Ἁγίου, πού φανέρωνε τή θεία χάρη, ἀλλά καί τήν πρός τό Θεό παρρησία τοῦ Ἁγίου, καί ὁδηγοῦσε ἀναρίθμητους πιστούς κοντά του, οἱ ὁποῖοι μέ δάκρυα στά μάτια τόν παρακαλοῦσαν γιά χίλια δυό προβλήματά τους. .
Μετά τά δύο χρόνια ἔγινε ἡ ἐκταφή ἀπό τούς μοναχούς τῶν λειψάνων του, πού εὐωδίαζαν, καί ἡ ἀνακομιδή καί κατάθεσή τους ὡς θησαυροῦ ἀδαπάνητου στόν πρόναο τοῦ καινούργιου μοναστηριοῦ, τό ὁποῖο μέ τόσους κόπους κατόρθωσε ν’ ἀνεγείρει. .
Ὁ Ἅγιος τελεύτησε τό βίο του στίς 6 Μαΐου 1602, ἡμέρα τῆς Μεσοπεντηκοστῆς, τό μεσημέρι, σέ ἡλικία 75 ἐτῶν*.

* Ὁ πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης Δημήτριος Ζελιαναῖος ἐπισημαίνει τά ἑξῆς ἀξιοπρόσεκτα σχετικά μέ τό χρόνο τῆς κοιμήσεως τοῦ Ἁγίου: Τό ἔτος 1602 τό Πάσχα ἦταν στίς 4 Ἀπριλίου καί ἡ Μεσοπεντηκοστή στίς 28 τοῦ ἴδιου μήνα. Τό 1601 τό Πάσχα ἦταν στίς 12 ’Απριλίου καί ἡ Μεσοπεντηκοστή στίς 6 Μαΐου. Ἄρα ὁ Ὅσιος ἐκοιμήθη στίς 6 Μαΐου 1601 καί ὄχι τοῦ 1602. Ἡ παραπάνω ἔνσταση βρίσκεται ἐν δικαίῳ, ἐκτός καί ἄν ἡ ταύτιση τῆς ἡμέρας κοιμήσεως τοῦ Ἁγίου μέ τήν ἡμέρα τῆς Μεσοπεντηκοστῆς ἔγινε αὐθαίρετα ἀπό μοναχούς, πού ἔζησαν μεταγενέστερα στό Μοναστήρι, πράγμα δυσεξακρίβωτο…

.       Τά εὐωδιάζοντα ἱερά λείψανα τοῦ Ὁσίου Σεραφείμ σώζονται σήμερα στό Μοναστήρι του, τό ἀφιερωμένο στή Μεταμόρφωση τοῦ Σωτῆρος. Πολλά εἶναι τά θαύματα πού πραγματοποιήθηκαν καί πραγματοποιοῦνται ἀπό αὐτά.

Τό ἀπολυτίκιο τοῦ Ὁσίου Σεραφείμ:

Ἐκ γῆς ἀνατείλασα, ὡς τῆς Ἑλλάδος βλαστός, ἡ πάντιμος κάρα σου, Πατήρ ἡμῶν Σεραφείμ, ἐκβλύζει ἰάματα καί ἐκπλήττει ἡμᾶς τούς πόθῳ τιμῶντας σε. Ὅθεν σοι τῇ σορῷ σου εὐλαβῶς προσιόντες, λαμβάνουσι θεραπείαν καί ἰάσεις τελείας. Διό σέ τιμῶμεν πατήρ ἡμῶν Ὅσιε.

.       Τήν ἐντολή του νά τηρεῖται στό μοναστήρι «ἄβατον» γιά τίς γυναῖκες φυλάσσουν ἀκόμα σήμερα οἱ μοναχοί. Γιά τήν προσευχή τῶν γυναικῶν, πού φτάνουν ὥς τό μοναστήρι, διατίθεται ὁ ναΐσκος τῆς Παναγίας, πού βρίσκεται ἀριστερά τῆς εἰσόδου.

.        Σ’ ὅλα αὐτά τά χρόνια, πού ὁ Ὅσιος Σεραφείμ ἔζησε στή Δομβού, ἡ ἁγιότητά του ἀκτινοβολοῦσε καί ὁ κόσμος συνέρρεε ἀπό μακριά γιά βοήθεια. Ὁ Ἅγιος εἶχε λάβει ἀπό τό Θεό τό χάρισμα τῆς ἰάσεως, τό χάρισμα τῆς διόρασης, τό χάρισμα νά ἐκβάλλει δαιμόνια, τό χάρισμα νά διασώζει τίς καλλιέργειες ἀπό καταστρεπτικά ἔντομα, τό χάρισμα ν’ἀνατρέπει φυσικούς νόμους καί ἄλλα. Τά θαύματά του ἦταν πολλά, κυρίως θεραπεῖες ψυχικά ἤ σωματικά ἀρρώστων. Οἱ δύο βιογράφοι του Νεόφυτος Μεταξάς καί Εὐθύμιος Καββαθάς καταγράφουν πολλά ἀπό τά θαύματά του. Ἀναφέρομε μονάχα τό παρακάτω: .      Οἱ Ἀθηναῖοι κάλεσαν τόν Ἅγιο ν’ ἀπαλλάξει ἀπό τίς ἀκρίδες, πού κατέστρεφαν τά σπαρτά τους καί τούς εἶχαν ὁδηγήσει στήν ἀπόγνωση. Ὁ Ἅγιος ἔφτασε στήν Ἀθήνα καί ὁδηγήθηκε στό παραλιακό μοναστήρι τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος στό Πόρτο Δράκο (Πειραιά). Ἐκεῖ, ἀφοῦ ἔγινε λιτανεία, κλῆρος καί λαός ἔψαλλαν τό «Σῶσον, Κύριε τόν λαόν Σου». Ὁ Ἅγιος ἔβαλε τόν Σταυρό στή θάλασσα. Καί τότε τά σμήνη τῶν ἀκρίδων ὅρμησαν κατά τή θάλασσα καί πνίγηκαν στά νερά της! Βλέποντας τό θαῦμα πολλοί χριστιανοί, ἀλλά καί Τοῦρκοι, πῆραν νερό ἀπό τή θάλασσα – πού ἐκείνη τή στιγμή εἶχε τή γεύση πόσιμου νεροῦ! – καί τό ἤπιαν καί γιατρεύτηκαν ἀπό ἀρρώστειες τους. Οἱ Ἀθηναῖοι χάρισαν στόν Ἅγιο ἕναν πολύτιμο Σταυρό καί πολλά χρήματα γιά τήν ἀνοικοδόμηση καί διακόσμηση τοῦ μοναστηριοῦ του. Ἔστειλαν μάλιστα στή Δομβού καί τεχνίτες γιά τό λόγο αὐτό. Ὁ Νεόφυτος προσθέτει ὅτι ἔστειλαν καί οἰκοδόμους γιά νά χτίσουν μεγαλύτερο καί καλύτερο τό μοναστήρι, «ὡς ὁρᾶται σήμερον». .        Οἱ Ἀθηναῖοι, ἐκδηλώνοντας τήν εὐγνωμοσύνη τους στόν Ἅγιο μετά τόν θάνατό του, ἔχτισαν στό ἄνω Φάληρο (σημερινή Καλλιθέα) ναό τιμώμενο ἐπ’ ὀνόματί του. Ὁ ναός αὐτός σήμερα, δυστυχῶς, δέν ὑπάρχει. Ἡ εἰκόνα ὅμως τοῦ Ἁγίου στόν Ἱερό Ναό τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Καλλιθέας καί ἡ τοπική Παράδοση τῶν ντόπιων μαρτυροῦν τό θαυμαστό πέρασμα τοῦ Ἁγίου ἀπό τήν περιοχή. Ἔκτοτε οἱ Αθηναῖοι, , καί κυρίως ἡ γεωργική τάξη, γιά πολλά χρόνια ἑόρταζαν πανηγυρικότατα τή μνήμη τοῦ Ἁγίου κάθε 6η Μαΐου.

.      Τό μοναστήρι, μολονότι ἀφιερωμένο στή Μεταμόρφωση τοῦ Σωτῆρος, ἔχει ἐπικρατήσει νά λέγεται “Μονή Ὁσίου Σεραφείμ” λόγῳ τῶν ἄπειρων θαυμάτων τοῦ κτίτορά της. Τό Καθολικό τῆς μονῆς εἶναι βυζαντινοῦ ρυθμοῦ, τετρακιόνιο μέ τροῦλλο. Ἡ ἀρχαιότερη εἰκόνα τῆς Μονῆς εἰκονίζει τόν Ὅσιο Σεραφείμ καί φιλοτεχνήθηκε τό 1648, δηλαδή σαράντα ἕξι χρόνια μετά τό θάνατό του. Εἶναι ἄγνωστου ἁγιογράφου,  διαφορετικῆς τεχνοτροπίας ἀπό τίς ἄλλες καί  ἔχει χαρακτηριστεῖ «Παλλάδιο τῆς μονῆς». .       Τό μοναστήρι τοῦ Ὁσίου Σεραφείμ Δομβοῦς κατά τό 1821 γίνεται ὁρμητήριο ἐπιχειρήσεων καί ἐνισχύει τόν Ἀγώνα μέ πολλούς τρόπους. Σ’ αὐτό προσέτρεξαν καί ζήτησαν τή βοήθειά του πολλοί ἀπό τούς ὁπλαρχηγούς τοῦ Ἀγώνα καί σ’ ὅλους αὐτούς τό μοναστήρι τήν παρέσχε ἀφειδώλευτα. Πέρα ἀπό τήν οἰκονομική ἀρωγή καί τήν ἐνίσχυση σέ τρόφιμα, ἡ μονή παρεῖχε στούς ἐπαναστάτες κατά τή διάρκεια τοῦ Ἀγώνα καί νοσηλευτικές ὑπηρεσίες στούς ἀγωνιστές, ὅπως ἔκανε καί καθ’ ὅλη τή διάρκεια τῆς Τουρκοκρατίας στούς κατοίκους τῆς περιοχῆς. (Τοῦτο ἦταν μιά μακρά καί γενικότερη παράδοση γιά τά μοναστήρια τοῦ ἑλλαδικοῦ χώρου). .         Γύρω ἀπό τό Μοναστήρι ἔγιναν πολλές μάχες Ἑλλήνων καί Τούρκων. Κατά τό 1826 ὁ ἀρχιστράτηγος τῆς Ρούμελης Γεώργιος Καραϊσκάκης, ἐκστρατεύοντας ἀπό τήν Ἐλευσίνα πρός τήν Κεντρική Ρούμελη, τοποθέτησε σ’ αὐτό φρουρά μέ ἐπικεφαλῆς τό Νικόλαο Μπαρμπιτσιώτη, γιά νά ἐμποδίσει τίς κινήσεις τοῦ Κιουταχῆ. Μέ ἐπιθέσεις του ὁ Κιουταχής στίς 15 καί 17 Νοεμβρίου ἀπέτυχε νά καταλάβει τό μοναστήρι. .          Ἐκεῖνες τίς ἡμέρες – παραμονές τῆς μάχης στήν Ἀράχωβα – ἀφηγεῖται ὁ Νεόφυτος, μέγας ἐπαναστάτης καί αὐτός στό Μεγάλο Ἀγώνα, ὁ εὐσεβής Καραϊσκάκης πέρασε ἀπό τό μοναστήρι, προσκύνησε μπροστά στήν εἰκόνα τοῦ Ἁγίου καί εἶπε: «Ἅγιε τοῦ Θεοῦ, βοήθησέ με. Ἐπειδή μπορεῖς, γιατί ἔχεις πολλή παρρησία πρός τόν φιλάνθρωπο Θεό, γιά νά καταστραφοῦν οἱ ἐχθροί, μέ τήν ἐκστρατεία μου ἐναντίον τους. Ὅλη ἡ ἐλπίδα μου καί ἡ ἐλπίδα τοῦ στρατοῦ μου ἐξαρτᾶται ἀπό τή δική σου προστασία, Ἅγιε Σεραφείμ. Τίποτε δέν μπορῶ νά ἐπιτύχω ἐγώ δίχως τή δική σου θερμή προστασία καί ἀντίληψη». Καί ἀφοῦ ἀσπάστηκε τήν ἱερή εἰκόνα μ’ εὐλάβεια, βγῆκε ἀπό τό μοναστήρι καί ἐκστράτευσε ἐναντίον τῶν Τούρκων, πού εἶχαν ὀχυρωθεῖ στήν Ἀράχωβα. Τούς κατενίκησε, σκοτώνοντας καί τόν ἀλβανό ἀρχηγό τους Μουστάμπεη, σημαντικό ἀξιωματικό τοῦ στρατάρχη Κιουταχῆ. Ὕστερα ἀπό αὐτή τή μεγαλειώδη νίκη ὁ Καραϊσκάκης καί οἱ στρατιῶτες του εὐχαρίστησαν καί τό Θεό καί τόν Ἅγιο Σεραφείμ καί μαζί τους οἱ ἀπελευθερωμένοι Ἕλληνες.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΖΕΛΙΑΝΑΙΟΥ.

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τον άδικο χαμό της αγαπημένης μας Δέσποινας σε ηλικία μόλις 37 ετών.Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να την τιμήσουμε σαν άνθρωπο αλλά και σαν ενεργό μέλος του συλλόγου Απανταχού Ζελιαναίων είναι να μνημονεύσουμε τις ικανότητες της,να εξυψώσουμε τις αξίες της και να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε κάποιες από τις ιδέες της.

Θα σε θυμόμαστε πάντα και θα προσπαθούμε να κάνουμε πράξη έστω λίγα απ αυτά που μάθαμε από εσένα.

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΑΣ "ΕΦΥΓΑΝ"

Άλλους 3 θανάτους είχαμε για το χωριό μας δυστυχώς και οι 2 μάλιστα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα.
Συγκεκριμένα απεβίωσαν οι:

Πολυχρόνη Γαρυφαλλιά (σύζυγος Σπύρου) ετών 87 στις 26/03/2017
Γεροθανάσης Γεώργιος του Κωνσταντίνου ετών 67 στις 11/04/2017.
Κόρακα Αθανασία του Σεραφείμ ετών 97 στις 14/04/2017.

Εκ μέρους του συλλόγου εκφράζουμε θερμά συλληπητήρια στους οικείους τους.


Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗ ΜΑΣ


Έφυγε από τη ζωή η συγχωριανή μας Σταμοπούλου Ευγενία(σύζυγος Γεωργίου Σταμόπουλου) σε ηλικία 75 ετών στις 31/03/2017.

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                       
                                   ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                                               ΘΕΜΑ:ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ







ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΤΕΙΑΣ-ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

                                 


                                     ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΕΛΑΤΕΙΑΣ-ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
                                                          ΘΕΜΑ:ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ




Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗ ΜΑΣ

Μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε η συγχωριανή μας,Χρυσαυγή Νικολάου,βρίσκεται διασωληνωμένη στην εντατική και χρειάζεται άμεσα αίμα.Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή αιμοδοτικό κέντρο της χώρας και να αναφέρετε το όνομα της και τη ΜΕΘ1 Ευαγγελισμού .